Podjetja 15.5.2019 15:51

Novi prejemniki certifikata Družini prijazno podjetje

Ljubljana, 15. maja - Ekvilib Inštitut je danes podelil certifikate Družini prijazno podjetje 12 podjetjem. Od tega so štiri podjetja prejela osnovni, osem podjetij pa polni certifikat. Do danes se je v projekt certificiranja vključilo 275 slovenskih podjetij in organizacij, so sporočili iz neprofitne organizacije.

Ekvilib Inštitut certifikat Družini prijazno podjetje podeljuje skupaj z ministrstvom za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti. Današnja podelitev se je v Ljubljani odvila ob mednarodnemu dnevu družin.

Osnovne certifikate Družini prijazno podjetje so prejeli Dom počitka Mengeš, Dom upokojencev Postojna, Novartis ter Varstveno delovni center Murska Sobota.

Polne certifikate pa so prejeli Banka Slovenije, Coca-Cola HBC Slovenija, Dom starejših občanov Ljubljana-Šiška, Geberit proizvodnja, Javno podjetje Komunala Sevnica, Komunala Trebnje, Plastika Skaza in Zdravstveni dom Celje.

Podjetje sicer pridobi osnovni certifikat, ko revizorski svet pozitivno oceni njegov zastavljeni načrt implementacije izbranih ukrepov. Po treh letih sledi ocena, ali so bili zastavljeni ukrepi vpeljani in cilji doseženi. Če so bili cilji doseženi, podjetje pridobi polni certifikat Družini prijazno podjetje, na spletni strani navaja Ekvilib Inštitut.

Danes so podelili tudi posebne zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji. Te so prejela podjetja, ki so v postopek certificiranja vključena od leta 2011 oziroma 2012 dalje: BLG Carshipping Koper, Danfoss Trata, Makom trgovina, SAOP in Zavarovalnica Triglav.

Prav tako sta posebni priznanji prejeli podjetji, ki sta v postopek certificiranja vključeni od leta 2008, to sta Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano ter Siemens, so še zapisali v sporočilu za javnost.