Podjetja 15.5.2019 5:00

AmCham v okviru Best of the Best tokrat o inovativnosti

Ljubljana, 15. maja - Izjemni posamezniki in skupine s svojimi inovativnimi poslovnimi praksami v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele, poudarjajo v Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham). Najboljše prakse na področju inovativnosti v slovenskih podjetjih bodo danes predstavljali na dogodku v okviru AmChamovega programa Best of the Best.

Ljubljana.
AmCham Slovenia.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

AmCham v okviru projekta Best of the Best, ki letos poteka petič, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Podjetja z njimi po navedbah AmChama v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele.

Best of the Best vključuje tri osnovna tematska izhodišča - inovativnost, motivacijo in povezovanje. Motivacija je bila v ospredju aprilskega dogodka, danes pa se bodo osredotočili na inovativnost. Trije najboljši projekti iz tega sklopa, ki so jih podjetja prijavila na razpis, so projekt S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju podjetij Agitavit Solutions in Komunala Brežice, BTC Living Lab - City as a Lab družbe BTC ter Bajda - Ultra Vergin podjetja Bajda.

Zmagovalec sklopa se bo uvrstil med superfinaliste in se potegoval za naziv najboljšega med najboljšimi, Best of the Best, ter nagrado. Lanska zmagovalka sklopa inovativnosti je bila Droga Kolinska, ki je slavila tudi v finalnem izboru.