Podjetja #družba 14.5.2019 11:54

Telemach se je pohvalil z največjim fiksnim omrežjem nove generacije v Sloveniji

Ljubljana, 14. maja - Telemachovo fiksno omrežje je največje omrežje nove generacije v Sloveniji, so se na današnjem novinarskem dogodku pohvalili v podjetju. "Gre za pomemben mejnik v razvoju Telemacha. Naše omrežje je pripravljeno na vse mogoče zahteve, ki si jih lahko v tem trenutku zamislimo," je poudaril prvi mož Telemacha Adrian Ježina.

Ljubljana.
Družba Telemach.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V nadgradnjo omrežja, ki trenutno dosega 80 odstotkov oziroma skoraj 300.000 Telemachovih gospodinjstev, so lani vložili "več deset milijonov evrov", nadgrajene kapacitete pa bodo podjetju omogočile hitrosti prenosa do 10 gigabitov.

V prihodnjih mesecih nameravajo nadgrajeno omrežje širiti naprej, da bi dosegli popolno pokritost svojih uporabnikov, prav tako pa bodo še naprej vanj tudi investirali. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, nameravajo vanj v prihodnjih letih vložiti še 100 milijonov evrov.

Po besedah Ježine so ogromno vložili tudi v robustnost omrežja, kar se kaže tudi v prepolovljenem številu napak, ki so jih v primerjavi s primerljivim lanskim obdobjem zabeležili med januarjem in aprilom.

Kot je povedala Ditka Maučec, članica Telemachovega poslovodstva, odgovorna za področji razvoja produktov in marketinga, so uporabniki nadgradnjo občutili ali pa jo še bodo tudi na lastni koži. Zamenjali so jim namreč sprejemnike in kartice, hkrati pa so nadgradili pakete EON, ki sedaj omogočajo hitrosti do 100, 250 in 500 Mb na sekundo.

"Uporabnikom želimo izboljšati uporabniško izkušnjo in uporabnikom ponuditi kakovosten in hiter internet," je še dejala Ditka Maučec.

Na novinarski konferenci so spregovorili tudi o lanskih poslovnih rezultatih, ki jih je Ježina pospremil z besedami, da jim omogočajo nadaljnjo rast in razvoj.

Tako so se prihodki Telemacha lani v primerjavi z letom 2017 povečali za skoraj 10 odstotkov in presegli 220 milijonov evrov. Tudi EBITDA se je na letni ravni povečal za okoli 10 odstotkov, je dodal.

Poleg tega je po navedbah v sporočilu za javnost Telemach edini telekomunikacijski operater na slovenskem trgu, ki je lani na letni ravni rasel na vseh segmentih, to je na področju televizije, telefonije, interneta in mobilne telefonije.

Na področju mobilne telefonije je imel ob koncu leta 2018 Telemach 21,2-odstotni tržni delež, na področju televizije 36,7-odstotni delež, na področju interneta pa 27,3-odstotni delež.

Kot je povedal Ježina, je po njegovem mnenju najboljša strategija za rast mešanica organske in anorganske rasti, zato Telemach ne izključuje novih nakupov, vendar pa je vse odvisno od primera do primera. "Kupujemo tiste stvari, ki lahko dodano vrednost prinesejo našim lastnikom in uporabnikom," je opisal.