Turizem 12.5.2019 9:45

Letošnjo Slovensko turistično borzo bodo gostile Terme Olimia

Ljubljana, 12. maja - Med 16. in 18. majem bo potekala letošnja Slovenska turistična borza (SIW). Največji poslovni dogodek slovenskega turizma bodo tokrat gostile Terme Olimia v Podčetrtku. Borza je namenjena spoznavanju in trženju turistične ponudbe Slovenije, krepitvi partnerstev in spodbujanju novih povezav.

Podčetrtek.
Nov kompleks Term Olimia - Family Wellness Termalija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

SIW "omogoča slovenskim turističnim ponudnikom sklepanje konkretnih poslov s ključnimi kupci iz Evrope in prekomorskih dežel, tuji udeleženci pa imajo možnost spoznavanja destinacije gostiteljice borze in drugih delov Slovenije ter njihovo konkretno turistično ponudbo in produkte," so konec tedna sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Priložnosti in učinki SIW na trženje konkretne turistične ponudbe in dvig prepoznavnosti Slovenije so ključnega pomena, so dodali.

Na borzi se letos obeta kar nekaj novosti. Sestanke "ena na ena" so tako skrajšali na 15 minut ter v progam vključili neformalna poslovna srečanja, katerih cilj je še tesnejše povezovanje in tkanje poslovnih vezi med slovenskimi in tujimi poslovnimi partnerji, so v vabilu zapisali v Slovenski turistični organizaciji (STO).

Prav tako letos študijska potovanja pripravljajo nekoliko drugače, da bodo ponudila več priložnosti za srečanja s tujimi organizatorji potovanj in turističnimi agenti. Letos je poseben poudarek na vrsti neformalnih poslovnih programov oz. druženj ter doživetij. Celotno dogajanje bo zaznamoval aktualni promocijski slogan slovenskega turizma Slovenijo čutim - na svoj način.

V petek bo v okviru borze potekala tudi novinarska konferenca, na kateri bodo spregovorili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar ter direktorica STO Maja Pak.

Priljubljenost SIW raste iz leta v leto, poudarjajo na STO. Lani je na dogodku v Kranjski Gori sodelovalo 200 tujih predstavnikov iz 164 podjetij ter 235 predstavnikov slovenskega turizma iz 149 podjetij.

Tudi letos je zanimanje za udeležbo tako pri slovenskih ponudnikih v turizmu kot tujih organizatorjih potovanj in predstavnikih specializiranih agencij izjemno, so zagotovili na STO. Tuji partnerji se bodo srečali z več kot 160 predstavniki slovenskih turističnih podjetij in organizacij, hotelov, turističnih agencij, zdravilišč, javnega sektorja v turizmu, kongresnih centrov in ostalih ponudnikov v turizmu.