Na enem mestu se bodo zbrali inovatorji in ustvarjalci

Ljubljana, 11. maja - Na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko se bo danes trlo navdušencev nad inovacijami, saj bo tam potekal Ljubljana Mini Maker Faire, največji sam-svoj-mojster dogodek v Sloveniji. Obiskovalci bodo lahko srečali "nešteto makerjev, izumiteljev, ustvarjalcev, izdelovalcev, umetnikov, znanstvenikov in tehnoloških zanesenjakov".

Kot so na spletni strani zapisali organizatorji, je namen dogodka spodbujati radovednost in zvedavost ter spodbujati prosti pretok idej, znanja in izkušenj.

Organizatorji tako pripravljajo vrsto delavnic od izdelovanja lesenih bluetooth zvočnikov do ustvarjanja mobilnih aplikacij. Z njimi želijo čim več ljudi "navdušiti nad tehniko in podjetništvom", zato bodo delavnice potekale tako za otroke kot za odrasle.

Poleg delavnic pa pripravljajo tudi predavanja in okrogle mize na tematike, ki se dotikajo trenutne družbe in odnosa do tehnologije, znanosti in podjetništva.

Več kot dovolj bo tudi priložnosti za spoznavanje raznovrstnih ustvarjalcev, saj je sejmišče na ploščadi pred fakulteto "namenjeno predstavitvi delovanja uspešnih in inovativnih rešitev gospodarskih družb, razvojnih laboratorijev, nevladnih organizacij, javnih zavodov in vseh, ki ustvarjajo in bi želeli svoje izdelke tudi pokazati".

Predstavili se bodo razstavljavci iz celotne Slovenije in okoliških držav s skupno željo, "da bi svoje navdušenje nad ustvarjanjem delili z drugimi".

Kot so še zapisali, je na sejmišču možno najti vse od ročno izdelanega nakita do robotskih rok in očal za navidezno resničnost.

Dogodek, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Marjana Šarca, s partnerji organizira Zavod 404.