Mediji 9.5.2019 20:57

Frekvenca X v finale mednarodnega novinarskega natečaja

Ljubljana, 9. maja - Frekvenca X, oddaja Vala 202 o znanosti, je slovenska finalistka mednarodnega Siemensovega novinarskega natečaja in se bo konec maja na Dunaju potegovala za nagrado v konkurenci finalistov iz 10 držav osrednje in vzhodne Evrope.

Ljubljana. Logotip radijske oddaje Frekvenca X. Foto: Frekvenca X

Ljubljana.
Logotip radijske oddaje Frekvenca X.
Foto: Frekvenca X

Frekvenca X, ki jo ustvarjajo Jan Grilc, Luka Hvalc in Dan Podjed, je zmagala med sedmimi slovenskimi avtorskimi prispevki na temo digitalne prihodnosti mest, industrije in energije, teme letošnjega Siemensovega natečaja.

Lani so ustvarjalci oddaje namreč začeli ustvarjati posebno petdelno serijo z naslovom Mesta prihodnosti, ki raziskuje majhne trike in velike ideje za boljša življenjska okolja, so sporočili iz Siemensa.

"S poglobljenim raziskovanjem in zanimivim izborom sogovornikov je novinarska ekipa Vala 202 svojim poslušalcem znanstvene vsebine predstavila na način, ki inovativne znanstvene rešitve z vsega sveta približa zelo širokemu spektru poslušalcev in jim omogoča bolj jasen pogled v prihodnost razvoja mest," so svojo odločitev obrazložili v Siemensu.

Frekvenca X se bo na Dunaju pomerila z ekipami iz Avstrije, Bolgarije, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Romunije, Slovaške, Srbije, Ukrajine in Izraela.

Natečaj poteka v dveh stopnjah: na nacionalni ravni strokovna komisija izbere finalista, nato pa sledi mednarodno ocenjevanje, kjer strokovne komisije iz 11 držav ocenjujejo vse finalne prispevke. Trije zmagovalci na mednarodni ravni prejmejo finančno nagrado.

Slovensko strokovno komisijo letos sestavljajo direktor in odgovorni urednik časnika Finance Peter Frankl, urednica in direktorica Energetike.NET Alenka Žumbar Klopčič, direktorica družbe Mediade Edita Krajnović in vodja korporativnega komuniciranja v Siemensu Slovenija Polona Wallas.