Startupi 25.4.2019 14:22

AMZS lastniško vstopil v zagonsko podjetje Nervtech

Ljubljana, 25. aprila - AMZS je lastniško vstopil v zagonsko podjetje Nervtech, ki razvija visokotehnološke simulatorje vožnje, opremljene s sodobno biometrično in nevro-motorično senzoriko, ter simulacijska okolja za evaluacijo voznikov in zajem podatkov. Na ta način AMZS uresničuje strategijo vlaganja v rešitve za večjo varnost na cestah, so sporočili iz družbe.

Ljubljana. AMZS. Foto: Domen Grögl/STA Arhiv STA

Ljubljana.
AMZS.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) voznike že več kot desetletje usposablja tudi v centru varne vožnje na Vranskem, ki po navedbah AMZS ni le najsodobnejši center varne vožnje v Sloveniji, temveč tudi v širši regiji.

"Glede na to, da imajo pri učenju in treningu vožnje vse pomembnejšo vlogo simulatorji vožnje, se je AMZS odločil za sodelovanje s podjetjem Nervtech. Na ta način bo v proces učenja in pridobivanja vozniških izkušenj vključil napredni simulator vožnje in simulacijsko okolje, temelječe na kognitivni umetni inteligenci," so pojasnili v družbi.

Cilja sodelovanja sta poleg izboljšanja usposabljanja tudi razvoj in testiranje novih tehnoloških rešitev na področju biometrične in nevro-motorične senzorike, simulacij različnih prometnih situacij in avtonomne vožnje.