Startupi #družba 18.4.2019 13:49

Podaljšane prijave na natečaj ClimateLaunchpad

Ljubljana, 18. aprila - Prijave na natečaj zelenih poslovnih idej ClimateLaunchpad za startupe oziroma ekipe s področja čistih tehnologij so podaljšane do 24. aprila, so sporočili iz Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT). Natečaj, ki ga pripravlja združenje Climate-KIC, je brezplačen in primeren za vse, ki imajo zeleno poslovno idejo.

Ljubljana. Tekmovanje ClimateLaunchpad. Foto: ClimateLaunchpad

Ljubljana.
Tekmovanje ClimateLaunchpad.
Foto: ClimateLaunchpad

Izbrane ekipe se bodo v okviru brezplačnih delavnic pripravljale na državni finale, najboljše ekipe državnega finala pa se bodo udeležile svetovnega finala, na katerega so lani potovale ekipe Trilobit, PlanetCare in MilkyWaste.

Najboljših 10 ekip finala bo uvrščenih v pospeševalnik Climate-KIC (Climate-KIC Accelerator), poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje startup podjetij na področju čistih tehnologij. Zmagovalna ekipa finala bo prejela denarno nagrado v višini 10.000 evrov, drugouvrščena 5000 evrov, tretje uvrščena pa 2500 evrov.

Prijave na ClimateLaunchpad so na voljo do 24. aprila 2019 na https://climatelaunchpad.org/application-form/.

Natečaj poteka v okviru združenja Climate-KIC, vodilne pobude EU na področju inovacij za prilagajanje podnebnim spremembam in njihovo blažitev, ki jo sestavlja mednarodna mreža podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Cilj pobude je spremeniti najboljše ideje s področja čistih tehnologij v uspešen posel.

Climate-KIC deluje pod okriljem Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki je eno izmed teles Evropske unije. Slovenija se je združenju pridružila leta 2014, od takrat pa je bilo v programe Climate-KIC v Sloveniji vključenih več kot 500 posameznikov iz preko 200 organizacij. Programe Climate-KIC v Sloveniji koordinira in izvaja CO NOT v sodelovanju s Kemijskim inštitutom in Tehnološkim parkom Ljubljana.