Startupi #družba 18.4.2019 12:24

Slovenska bliskavica na Kickstarterju v dveh dneh zbrala skoraj 35.000 dolarjev

Ljubljana, 18. aprila - Ljubljanski startup Lit Vision je na Kickstarterju v torek zagnal kampanjo za Lit Flash, ksenonsko fotografsko bliskavico za pametne telefone. Do danes je projekt zbral že skoraj 35.000 dolarjev oziroma skoraj 90 odstotkov želene vsote, ki znaša 40.000 dolarjev.

Ljubljana.
Lit Flash bliskavica za mobilno fotografijo.
Foto: Lit Vision

Kot so zapisali v podjetju, je Lit Flash "prva vrhunska bliskavica za mobilne naprave, s čimer širi možnosti uporabe pametnih telefonov za beleženje spominov, umetniško izražanje ali izdelavo fotografij za komercialno rabo".

Z bliskavico naj bi fotografom omogočili dober nadzor svetlobe in možnost daljinskega brezžičnega proženja, "kar prinaša svobodo gibanja in oblikovanja svetlobe, ki prej v mobilni fotografiji se ni obstajala". Z Lit Flashom lahko fotograf namreč proži zajem fotografije na daljavo z enostavnim gumbom na bliskavici.

"Lit Flash je prvi svoje vrste, ki je zasnovan izključno za uporabo s pametnim telefonom," so v sporočilu za javnost povzeli Marka Pirca, soustanovitelja in vodjo produkta Lit Vision.

"Z upoštevanjem načel dobrega oblikovanja izkušnje mobilne aplikacije in izpostavljeno učno vsebino, bomo opolnomočili tiste fotografe, ki se bodo s fleš fotografijo šele spoznali in njihove bolj vešče kolege," je dodal Pirc, ki je v preteklosti že uspel na Kickstarterju s projektom Lumu.

Kot so še zapisali, naj bi prve bliskavice podpornikom na Kickstarterju poslali januarja prihodnje leto.