Podjetja 22.4.2019 8:07

Hofer do konca leta brez plastičnega pribora in kozarcev za enkratno uporabo

Ljubljana, 22. aprila - Trgovska veriga Hofer bo do konca leta s svojih polic umaknila vatirane palčke s plastičnim delom, plastični pribor in nekatere druge plastične izdelke za enkratno uporabo. Ukinjeni izdelki bodo kupcem na voljo v okolju prijaznejših izbirah, so sporočili iz podjetja. Junija bodo iz prodaje umaknili tudi klasične plastične nosilne vrečke.

Ljubljana. Trgovina Hofer, logotip. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Trgovina Hofer, logotip.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Hofer se je pridružil pobudi ministrstva za okolje in prostor ter Trgovinske zbornice Slovenije za zmanjšanje uporabe plastičnih nosilnih vrečk oziroma zmanjšanja plastičnih izdelkov v trgovini. V okviru te pobude so se akterji dogovorili za umik plastičnih vrečk z blagajn trgovin s septembrom, Hofer pa bo, kot so napovedali, še nekoliko pohitel.

Kupcem bodo kot alternativa na voljo certificirane papirnate vrečke ter vrečke za večkratno uporabo - nakupovalna torba, vrečka iz recikliranega materiala in ter bombažna vrečka.

Najkasneje do konca leta pa bo Hofer iz prodaje umaknil še vatirane palčke s plastičnim delom, plastične slamice, krožnike, kozarce in pribor za enkratno uporabo. Vsi izdelki bodo na voljo v okolju prijaznejših različicah.

Slovenska veja trgovca sodeluje tudi v pripravi strategije optimizacije pakiranja na ravni celotne skupine Aldi Süd, ki se ji nameravajo pridružiti upoštevajoč slovenske razmere, so še zapisali v sporočilu za javnost.