Podjetja 17.4.2019 17:52

Na NetPRO konferenci o umetni inteligenci in trajnostnem razvoju

Ljubljana, 17. aprila - V Ljubljani je pred kratkim potekala NetPRO konferenca, največja poslovna konferenca, namenjena malim in srednje velikim podjetjem v Sloveniji. V peti izvedbi v organizaciji podjetja TSmedia in centra Business Intelligence Center se je konferenca posvetila umetni inteligenci in trajnostnemu razvoju.

Ljubljana. Konferenca NetPRO. Foto: TSMedia

Ljubljana.
Konferenca NetPRO.
Foto: TSMedia

Na konferenci, ki je obsegala sedem predavanj in dve okrogli mizi, je direktorica podjetja Microsoft Slovenija Barbara Domicelj tako med drugim pojasnila, da "smo še zelo daleč od umetne inteligence iz znanstvenofantastičnih filmov".

Hkrati je opozorila, da tehnološki razvoj delovna mesta tako odpravlja kot ustvarja, predvsem pa spreminja delovne naloge in vsebine dela.

Med drugim so na konferenci nastopili še finančni direktor v podjetju Akrapovič Matej Akrapovič, Alan Sterle, specialist za zahtevne poslovne rešitve v TSmedia, in David Miško, direktor trženja v Skupini stroka.si.

Primer dobre prakse poslovanja je predstavil Primož Cigler, ustanovitelj spletne trgovine Rifuzl, ki je prva t.i. zero waste trgovina v Sloveniji.

Na okrogli mizi, ki jo je vodila Tanja Pangerl, vodja Zelenega omrežja Slovenije, so spregovorili o trajnostnem razvoju kot novi poslovni priložnosti, na drugi okrogli mizi, ki jo je vodila vodja Business Intelligence Centra Staša Mlekuž, pa so direktorice slovenskih podjetij razkrile svoja razmišljanja o tem, ali in kako ženske vodijo drugače.