#družba 16.4.2019 5:00

Dnevi slovenske informatike letos o strategiji Slovenija 4.0

Portorož, 16. aprila - V Portorožu se danes odpirajo 26. dnevi slovenske informatike, ki povezujejo gospodarstvo, javni sektor in izobraževalne ustanove. Rdeča nit letošnje konference Slovenija 4.0 ponazarja razmislek o možnostih, kako aktualne trende izkoristiti kot spodbudo za razvoj doma. Konference se bo udeležila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

Ljubljana.
Dnevi slovenske informatike.
Foto: dsi

Pri konceptu Slovenija 4.0 gre za spreminjanje ključnih elementov poslovanja vključno s strategijo, poslovnimi modeli, poslovnimi procesi, organizacijskimi strukturami in organizacijsko kulturo z izkoriščanjem možnosti Industrije 4.0, ki bo vplivala na digitalno preobrazbo celotne družbe in nas samih, so zapisali v društvu Informatika, ki organizira konferenco.

Konferenca, ki se bo zaključila v sredo, sicer povezuje gospodarstvo, javni sektor in izobraževalne ustanove pri izmenjavi idej in izkušenj, ki bodo prinesle koristi vsem. K sodelovanju pri pripravi programa so organizatorji tako pritegnili strokovnjake s poslovnega, znanstvenega in izobraževalnega okolja. Na dnevnih informatike bodo tako tudi predstavniki vodilnih podjetij, ki so uspešna na področju Industrije 4.0 in orjejo ledino digitalne preobrazbe. Njihovo znanje in izkušnje bodo v pomoč pri iskanju poti do preboja med uspešne in napredne družbe.

Udeležence konference bo pozdravila tudi evropska komisarka Violeta Bulc, ki bo strnila svoje poglede na pametna mesta in digitalizacijo v mestih ter podala izkušnje evropskih držav na omenjeno temo. Okrogla miza letošnje konference pa bo gostila strokovnjake, ki bodo izmenjali mnenja na temo Slovenija 4.0 - kaj imamo in kaj manjka? in pokazali možnosti za preboj med vodilne družbe.