Na okrogli mizi STA o stanovanjski problematiki mladih

Ljubljana, 15. aprila - Na okrogli mizi, ki jo danes v Ljubljani pripravlja Slovenska tiskovna agencija (STA), bodo spregovorili o razmerah na stanovanjskem področju za mlade in možnih rešitvah ter o tem, kakšne ukrepe načrtuje država na tem področju.

Pogledali bodo tudi, katere so dobre prakse stanovanjskih ukrepov za mlade v slovenskih občinah in kako je to področje urejeno v drugih državah oz. na ravni EU.

Direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec bo med drugim spregovoril o načrtih za gradnjo najemnih stanovanj in projektu skupnosti za mlade.

Tema za državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor Aleša Prijona bo izvajanje nacionalnega stanovanjskega programa, ki predvideva tudi ukrepe za mlade, ter napovedana sprememba stanovanjskega zakona.

Predsednica Mladinskega sveta Slovenije Anja Fortuna bo predstavila rezultate projekta Rastimo skupaj, ki so ga v lanskem letu posvetili tematiki stanovanjske problematike mladih.

Direktorica Inštituta za mladinsko politiko iz Ajdovščine Nina Bavčar Čargo bo spregovorila o tem, kakšne so potrebe mladih na področju stanovanj v Občini Ajdovščina, kakšen je posluh lokalne politike za potrebe mladih ter kakšne ukrepe so v občini že uvedli za reševanje te problematike.

Profesor z ljubljanske fakultete za arhitekturo Tadej Glažar pa bo razmišljal o izzivih na področju gradnje stanovanj za mlade ter o morebitnih alternativnih rešitvah stanovanjskega problema mladih.