Turizem 13.4.2019 5:00

Expano odpira vrata za obiskovalce

Murska Sobota, 13. aprila - Expano, paviljon s svetovne razstave Expo Milano 2015, ki so ga postavili v Murski Soboti, bo danes dopoldne odprl vrata za obiskovalce. V njem so uredili turističnoinformativni center kot regijsko promocijsko središče.

Murska Sobota. Soboško jezero. Paviljon z milanskega Expa, ki so ga v Murski Soboti poimenovali Expano in bo predstavljal regijsko promocijsko središče. Foto: Marjan Maučec/STA Arhiv STA

Murska Sobota. Soboško jezero.
Paviljon z milanskega Expa, ki so ga v Murski Soboti poimenovali Expano in bo predstavljal regijsko promocijsko središče.
Foto: Marjan Maučec/STA
Arhiv STA

Murska Sobota. Paviljon z milanskega Expa, ki so ga v Murski Soboti poimenovali Expano in bo predstavljal regijsko promocijsko središče. Foto: Marjan Maučec/STA Arhiv STA

Murska Sobota.
Paviljon z milanskega Expa, ki so ga v Murski Soboti poimenovali Expano in bo predstavljal regijsko promocijsko središče.
Foto: Marjan Maučec/STA
Arhiv STA

Paviljon so postavili v sklopu projekta Vrata v Pomurje - regijski promocijski center. Sestavljajo ga razstavni prostor, turističnoinformacijski center s trgovino, gostilnica ter prostor za poslovno rabo, kjer bodo vzpostavili slovensko poslovno točko Spot.

"Država je pridobila nov reprezentančni projekt, ki na vzorčen način predstavlja ne le vrata v Pomurje, pač pa tudi v Slovenijo," je na petkovem odprtju povedal predsednik DZ Dejan Židan. Expano je označil za "katalizator preobrazbe prostora v Murski Soboti, ki je še včeraj predstavljal neizkoriščeno in degradirano območje, pa tudi občine in Pomurja".

V razstavnem delu je več tematskih točk, ki predstavljajo regijo iz različnih zornih kotov. Obiskovalcem so na voljo potovanje skozi čas, razgledi nad pomurskimi lepotami, predstavitev življenja, polet nad Pomurjem, skrivnosti čarobnega gozda ter umetnost ustvarjanja ob reki Muri.