Startupi 15.4.2019 8:56

Smart Optometry pridobil 150.000 evrov semenske naložbe

Ljubljana, 15. aprila - Startup podjetje Smart Optometry iz Idrije, ki razvija digitalne rešitve za odpravljanje težav z vidom, je od podjetja Salus pridobilo semensko naložbo v višini 150.000 evrov. Naložbo veletrgovca z zdravili in medicinskimi pripomočki bodo namenili hitrejšemu prodoru na trgih zahodne Evrope in ZDA, kjer so že prisotni, so sporočili iz Smart Optometry.

Ljubljana.
Rešitev startupa Smart Optometry Amblyoplay za reševanje težav z lenim očesom.
Foto: Smart Optometry

Smart Optometry bo s pomočjo naložbe na omenjenih trgih uporabnike prepričeval z rešitvijo Amblyoplay, ki je namenjena odpravljanju težav z lenim očesom. Kot so zapisali v startupu, je po nekaterih ocenah samo v ZDA vsako leto rojenih več kot 100.000 otrok s težavami, ki jih lahko pomaga odpraviti njihova rešitev.

Težave z lenim očesom lahko med drugim vodijo v izgubo globine vida, težave z branjem in učenjem ter dvojni vid, a jih je mogoče s pravilnimi in rednimi vajami uspešno odpraviti. Zato so v Smart Optometry "trdno zavezani nadaljnjemu razvoju in dopolnjevanju" rešitve, ki je zasnovana kot računalniška igra in kot taka bolj privlačna za otroke, so zapisali.

Poudarjajo še, da ima trg odpravljanja težav z vidom na splošno velik potencial, saj naj bi trendi kazali, da bodo z vidom povezane težave zaradi staranja prebivalstva in sodobnega načina življenja do leta 2050 resno prizadele že polovico svetovnega prebivalstva.

Smart Optometry je bil ustanovljen leta 2015, leto zatem pa je že prejel tudi semensko investicijo korporativnega sklada Kolektor Ventures, ki tudi po naložbi skupine Salus ostaja solastnik družbe, so še zapisali v sporočilu za javnost.