Podjetja Turizem 11.4.2019 8:41

Letošnja Naj smučišča so Cerkno, Golte in RTC Jakec Trije kralji

Maribor, 11. aprila - Zmagovalci letošnjega, 28. izbora za Naj smučišče so Smučarski center Cerkno, Golte, RTC Jakec Trije kralji, Snežni park Rogla in italijansko smučišče Kronplatz. Smučišča je predstavljala radijska oddaja Dobro jutro, Slovenija, smučarji pa so jih lahko ocenjevali tudi na spletnem portalu.

Kranjska Gora. Smučišče, sneg, smučanje, žičnica. Foto: Matej Leskovšek/STA Arhiv STA

Kranjska Gora.
Smučišče, sneg, smučanje, žičnica.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Nazive zmagovalcem so organizatorji izbora podelili v sredo v Mariboru. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je po lanski dolgi smučarski sezoni letošnja prinesla visoke temperature in pomanjkanje snega. Upravljavci slovenskih smučišč so sezono zaključili s primanjkljaji, saj je bila ta prekratka in pretopla, zato je bilo tudi smučarjev premalo.

Smučanje je bilo letos odvisno od umetnega zasneževanja, ki pa je zelo drago, kar pomeni tudi slabo napoved za prihodnja leta. Radijska ekipa oddaje Dobro jutro Slovenija je tako med letošnjimi obiski smučišč velikokrat slišala, kako brez državne podpore te vrste turizma v prihodnosti več ne bo.

Kljub topli zimi pa so slovenski smučarji vseeno lahko uživali v dobro pripravljenih smučiščih. Ocenjevali so razmere, dodatno ponudbo, varnost in animacijo na smučiščih ter skozi vso sezono na spletni strani www.najsmucisce.si oddajali svoje glasove ter tako izbirali najboljše v petih kategorijah.

V kategoriji malih smučarskih centrov je bil ponovno zmagovalec smučišče RTC Jakec Trije kralji, na drugem mestu je bil Ski Bor Črni vrh, na tretjem mestu pa Mojstrana. Med srednje velikimi smučišči je največ glasov dobil smučarski center Golte, ki se je letos izmenjal s smučiščem Kope na drugem mestu, na tretjem mestu je pristalo smučišče Soriška planina.

V kategoriji velikih smučišč je zmagovalec po izboru smučarjev ponovno postal Smučarski center Cerkno, na drugem mestu je smučišče Vogel, na tretjem pa Rogla. Tudi Snežni park Rogla je znova postal zmagovalec v kategoriji snežnih parkov. Na drugem mestu je pristal Snežni park Vogel, na tretjem pa Snežni park Krvavec.

Slovenski smučarji so poleg tega tudi tokrat izbirali Top resort med tujimi smučišči. Na prvo mesto so uvrstili Kronplatz v Dolomitih, na drugo in tretje mesto pa so smučišči na avstrijskem Koroškem, in sicer Mokrine ter Bad Kleinkirchheim.

Radijska ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se pred prihajajočim poletjem že pripravlja na novo sezono prav tako tradicionalne akcije Naj kopališče in na ocenjevanje slovenskih letnih kopališč.