Turizem 10.4.2019 13:51

Savinjsko-šaleški in koroški turistični ponudniki se povezujejo

Velenje/Muta, 10. aprila - V turizmu je sodelovanje najbolj pomembno, turista pa ne zanimajo meje občin in regij, je ob današnji predstavitvi skupnega turističnega produkta Doživetje treh dolin za STA povedala Tina Belina iz Zavoda za turizem Šaleške doline. Produkt, ki so ga predstavili v Velenju, so zasnovali nekateri ponudniki iz Koroške in Savinjsko-Šaleške regije.

Turistični produkt Doživetje treh dolin je rezultat sodelovanja Zavoda za turizem Šaleške doline z Zavodom za kulturo, šport in turizem Žalec ter Koroškimi splavarji, z njim pa želijo turistom po besedah Tine Belina ponuditi "celostno doživetje".

Skupni turistični produkt, za zdaj namenjen večjim skupinam, so trgu ponudili že lani, z dosedanjim odzivom pa so sodelujoči zadovoljni. Trenutno imajo za mesec maj že napovedanih 12 avtobusov gostov iz Slovenije, je povedala Tina Belina.

V prihodnje želijo ponudbo razširiti in se povezati še s ponudniki na območju Maribora, eden od načrtov je tudi prilagoditi ponudbo manjšim skupinam oz. individualnim gostom v obliki petzvezdičnih doživetij.

Ponudba Doživetje treh dolin trenutno združuje izkušnjo splavarjenja po reki Dravi s Koroškimi splavarji, ki imajo splavarski pristan na Gortini v občini Muta, "retro sprehod po Titovem Velenju" in obisk Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije s pokušino piv na žalski fontani.

Trendom ponuditi petzvezdična doživetja v Velenju sicer že sledijo, med drugim s podzemnim kulinaričnim doživetjem Velenje Underground, pri katerem sodelujeta Muzej premogovništva in Gorenje gostinstvo. Na prejšnjem podobnem dogodku Tesla Underground je sodeloval tudi glasbenik in fizik Janez Dovč.