Podjetja 16.3.2019 7:30

Na celjskem sejmišču ob pomladanskih sejmih še ApiSlovenija in Poroka

Celje, 16. marca - Pomladanskim sejmom, ki so se na celjskem sejmišču začeli v petek, se danes pridružujeta sejma ApiSlovenija, največje srečanje čebelarjev, in Poroka, ki prinaša novosti in trende v svetu sanjskih poročnih dni.

Celje.
Celjski sejem, celjsko sejmišče.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na 42. srečanju čebelarjev ApiSlovenija, ki ga bo odprla kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, se bo predstavilo več kot 75 razstavljavcev. Sejem bo poleg mednarodne prodajne razstave čebelarske opreme in pripomočkov postregel s številnimi strokovnimi predavanji.

Čebelarji bodo na strokovnem posvetu Le odgovoren čebelar je lahko uspešen čebelar govorili predvsem o napadih varoje, gnilobi v čebelji zalegi ter nadzoru in sanaciji težav. Nedelja bo posvečena čebelarskim dobrim praksam, različnim načinom krmljenja, izzivom pri pridobivanju čebeljega strupa, apiturizmu in apiterapiji ter pomenu rezervnih družin.

Na čebelarskih dnevih bo skupaj s Festivalom kave Slovenija prvič predstavljen vseslovenski projekt Pijemo kavo in čaj z medom, obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili predavanjem o izbiri pravilnih rastlin pri urejanju okolice čebelnjaka in uporabi čebeljih pridelkov v zdravilne namene in kozmetiki.

Na sejmu Poroka bo med drugim outlet ženskih in moških poročnih oblačil, nakita in obutve. Zainteresirani bodo lahko videli in dobili vse informacije o tem, na kaj je treba misliti pri poroki na prostem, možno se bo udeležiti tudi katere izmed delavnic, ki bo pomagala pri posameznih odločitvah.

V petek so se na celjskem sejmišču začeli sejmi Altermed, Flora, Kulinart in Festival kave Slovenija.