znanost 15.3.2019 5:00

Na ministrstvu za izobraževanje o priložnostih vesoljskih raziskav

Ljubljana, 15. marca - Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bo danes v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo dogodek o priložnostih vesoljskih raziskav, namenjen raziskovalcem, ki bi se želeli prijaviti na razpise Evropske vesoljske agencije (Esa) ali programa Obzorje 2020.

Ljubljana, Kotnikova ulica.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.
Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V uvodu v dogodek z naslovom Priložnosti vesoljskih raziskav - Esa in Obzorje 2020 bosta udeležence nagovorila državna sekretarja z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer in gospodarskega ministrstva Aleš Cantarutti.

Osrednje nagovore oziroma predstavitve priložnosti bodo pripravili vodja programa SciSpacE (Znanost v vesoljskem okolju) pri Esi Thu Jennifer Ngo-Anh in njena sodelavca Sylvie Espinasse in Stephen Airey.

Kot so v napovedi dogodka zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, namerava Evropa že tako obsežna sredstva za razvoj vesoljskih zmogljivosti v prihodnje še okrepiti.

"Ker so možnosti in priložnosti raziskovalnega dela na tem hitro razvijajočem se področju velike, je namen dogodka podati čim več informacij ter okrepiti vlogo Slovenije v raziskovalnih in inovacijskih projektih, ki so na voljo," so še zapisali.