Podjetja #družba 6.3.2019 14:04

V torek se odpirajo prijave na letošnji Websi

Ljubljana, 6. marca - Prihodnji torek se bodo odprle prijave na letošnje tekmovanje za nagrade Websi Spletni prvaki, namenjene izstopajočim slovenskim digitalnim presežkom. Nagrade bodo podelili na sklepnem dogodku, ki bo potekal 13. septembra, so sporočili organizatorji projekta.

Ljubljana, Kino Bežigrad.
V okviru Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja Websi dan podelitev Websi nagrad.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Zgodnje prijave bodo zbirali od 12. marca do 18. aprila, zadnji rok za zbiranje prijav pa se bo iztekel 17. maja. Od 18. do 27. junija bo potekalo glasovanje ljudstva. Zmagovalci letošnjega tekmovanja bodo nato znani in predstavljeni 13. septembra 2019 na festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja oziroma t. i. websi dnevu.

Kot so še zapisali organizatorji, so letošnje kategorije prilagodili aktualnim digitalnim trendom, nadgradili metodologijo in še okrepili žirije.

Letošnjo žirijo bo vodil direktor marketinga v zavarovalnici Adriatic Slovenica (AS) Matjaž Butara. Ta se je po skoraj 10 letih dela v vodilnih oglaševalskih agencijah (Grey, iProm, Pristop), kjer je sodeloval z največjimi globalnimi in lokalnimi naročniki, februarja 2018 priključil AS in prevzel mesto direktorja marketinga.

Poslanstvo projekta Websi Spletni prvaki je dokumentirati, ovrednotiti in širši javnosti predstaviti projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo prerez aktualnega stanja na področju slovenskega digitalnega komuniciranja, ter nagraditi tiste, ki pomembno prispevajo k dvigovanju njegove ravni.

Organizator projekta Websi Spletni prvaki je Zavod za digitalno odličnost Websi, pobudnika projekta pa sta svetovalno-analitična družba E-laborat in podjetje Medijski partner.