Startupi 4.3.2019 14:49

Bliža se dogodek Forum 100% Start:up 2019

Ljubljana, 4. marca - V Tehnološkem parku Ljubljana bo prihodnji torek potekal Forum 100% Start:up 2019, namenjen podjetnikom, ki iščejo financiranje, mentorje in programe za uresničitev svojih idej. V dneh po forumu, med 13. in 19. marcem, pa bo iniciativa Startup Slovenija pripravila tudi dogodke v Kopru, Novi Gorici, Velenju, Celju, Mariboru, Novem mestu in Kranju.

Ljubljana.
Dogodki in predavanja za startupe.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so zapisali organizatorji, bodo udeleženci v enem popoldnevu dobili celovite informacije o javnih in zasebnih programih podpore, imeli bodo možnost osebnega svetovanja za prijavo za zagonsko subvencijo Slovenskega podjetniškega sklada, prisluhnili pa bodo lahko tudi podjetnikom, ki so že uspešno razvili svoj produkt.

Med drugim bodo na forumu potekale predstavitve na temo napovedanih skladov tveganega kapitala za semensko in zrelejšo fazo podjetij v Sloveniji in širši regiji.

Predstavili bodo tudi podporo startup podjetjem v Sloveniji, ki se po besedah organizatorjev krepi, ter na praktičnih primerih prikazali, kako so podjetniki z različnim metodami preverjali ključne predpostavke svojih poslovnih idej.

Po forumu bo potekal še program PLUS+, kjer bodo udeleženci lahko spoznali različne povezane programe in priložnosti, kot je ponudba Tehnološkega parka Ljubljana, na voljo bodo osebna svetovanja za prijavo na razpis Slovenskega podjetniškega sklada, potekal pa bo tudi t.i. matchmaking podjetij in investitorjev.

Spregovorili bodo tudi o predselekciji, ki lahko podjetnikom prinese do 35 točk na razpisu P2 Slovenskega podjetniškega sklada, jih pripelje do finala nagrade Slovenski startup leta 2019 ter na konferenco Podim, ki predstavlja priložnost za mreženje z investitorji in strokovnjaki, so še zapisali v iniciativi Startup Slovenija.