ICYDK 21.2.2019 10:37

Na seminarju o avtorski pravici v digitalnem okolju

Ljubljana, 21. februarja - Urad RS za intelektualno lastnino marca v Ljubljani pripravlja seminar o avtorski pravici v digitalnem okolju. Prvenstveno je namenjen avtorjem in imetnikom avtorskih pravic ter vsem, ki se z avtorskimi pravicami srečujejo pri svojem delu. Udeležba je brezplačna.

Ljubljana.
Telefon, mobitel, mobilnik, telefoniranje, klic, SMS, internet.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz urada, ki dogodek organizira v sodelovanju s Svetovno organizacijo za intelektualno lastnino (WIPO) in ljubljansko pravno fakulteto, bodo na seminarju predavali Silke von Lewinski z nemškega Inštituta Max Planck za inovacije in konkurenco, odvetnica Urša Chitrakar ter predstavnik WIPO Ryszard Frelek.

Govorili bodo med drugim o čezmejnem upravljanju avtorske pravice, sodni pristojnosti in izvrševanju sodb ter trenutnem stanju v EU. Predstavili bodo tudi pogoste nesporazume na področju lastništva in uveljavljanja pravic za spletno uporabo del.

Med temami bodo tudi pojem teritorialnosti na internetu, odgovornost novih vrst posrednikov, spletni dostop do zakonite vsebine, pravice licenciranja za spletne uporabe na večozemeljski podlagi in nadomestilo imetnikov pravic.