Podjetja 19.2.2019 11:29

Epilog lastniško povezan z avstrijsko multinacionalko Knapp Group

Ljubljana, 19. februarja - Informacijsko tehnološko podjetje Epilog iz ljubljanskega tehnološkega parka se je lastniško povezalo z avstrijsko multinacionalko Knapp Group, ki se ukvarja s področjem avtomatizacije intralogistike in velja za globalnega tehnološkega prebojnika, so sporočili iz Epiloga.

Ljubljana. Softversko podjetje Epilog. Foto: Epilog

Ljubljana.
Softversko podjetje Epilog.
Foto: Epilog

Ljubljana. Direktor podjetja Epilog Damjan Širca. Foto: Epilog

Ljubljana.
Direktor podjetja Epilog Damjan Širca.
Foto: Epilog

V Epilogu so prepričani, da je globalne zahteve strank po znanju in storitvah na področju digitalizacije notranje logistike mogoče doseči le s sodelovanjem in umeščenostjo v mednarodne razvojne tokove. Epilog bo tako lastniško povezan strankam nudil bistveno širšo paleto izdelkov in storitev, hkrati pa se mu odpirajo nove priložnosti pri potencialnem sodelovanju z največjimi globalnimi strankami.

"Po več kot četrtstoletni samorastniški poti in po 100 izvedenih projektih na vseh kontinentih nas je Knapp prepoznal za neodkritega dragulja. Snubitev smo sprejeli in skupaj z lani pridruženim podjetjem Mentek postali del družine Knapp. Združitev jemljemo kot izjemno priznanje našemu znanju in delu. Hkrati pa nam ta predstavlja izziv in nov bazen priložnosti," je ob tem izpostavil direktor Epiloga Damjan Širca.

Epilogova vizija je močno okrepiti slovensko ekipo na področju implementacije in razvoja programskih rešitev za avtomatizirana in ročna skladišča ter logistike proizvodnih sistemov.

Njihov notranji startup, ki razvija univerzalno platformo za samovozeča vozila in robotske sisteme, bodo kadrovsko razširili in postali močan srednjeevropski robotski razvojni center.

Poleg že ustaljenega sodelovanja z domačimi univerzami si obetajo tudi intenzivnejše sodelovanje z mednarodnimi raziskovalno-razvojnimi skupinami. "V svoje vrste bomo še naprej vabili mlade inženirje in inženirke, ki želijo delati z najboljšimi in za najboljše," je še dodal Širca.

Epilog skupaj z lani pridruženim podjetjem Mentek zaposluje 40 inženirjev. S svojim programskim paketom Atlas WMS sodeluje pri najzahtevnejših projektih notranje logistike in avtomatizaciji skladišč po celem svetu. Njihov programski produkt PickByGlass je leta 2014 prejel nagrado za najboljšo storitveno inovacijo, v letu 2015 pa jim je Slovensko-nemška gospodarska zbornica podelila nagrado nemškega gospodarstva.

Družinsko podjetje Knapp je bilo ustanovljeno leta 1952 v avstrijskem Gradcu. Danes ima skupina 38 lokacij po vsem svetu in zaposluje več kot 4200 ljudi. Razvijajo pametne avtomatizacijske rešitve za proizvodnjo in distribucijo in uvajajo nove tehnologije v skladiščno logistiko.

Za stranke, ki delujejo širom sveta v najrazličnejših dejavnostih, največ v zdravstvu, modi, trgovini na drobno, hrani in industriji, razvijajo rešitve po meri. V poslovnem letu 2017-2018 so izvedli naročila v skupni vrednosti 926 milijonov evrov, so še sporočili iz Epiloga.