Podjetja Startupi 16.2.2019 8:30

V Tehnološkem parku Ljubljana 23 novih članov

Ljubljana, 16. februarja - Tehnološki park Ljubljana je v lanskem letu svojo skupnost razširil s 23 novimi člani in dosegel skupno število 316 inovativnih zagonskih ter malih in srednjih podjetij, so sporočili iz Tehnološkega parka.

Ljubljana. Tehnološki park Ljubljana. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
Tehnološki park Ljubljana.
Foto: Nebojša Tejić/STA

"Vedno smo veseli novih obrazov in svežih inovativnih idej. Ponosni smo, da mlada tehnološka podjetja vidijo Tehnološki park Ljubljana kot okolje, v katerem se lahko razvijajo in rastejo," je povedala podjetniška svetovalka Vera Nunić.

Kot je dodala, jih v tehnološkem parku veseli, da so "podjetja, ki so prešla fazo inkubacije in uspešno delujejo na trgu, pripravljena deliti svoja pridobljena znanja, izkušnje in napake", saj je takšen prenos znanj najbolj dragocen.

Mreži Tehnološkega parka so se lani med drugimi pridružila podjetja Dia-Vit, ki je razvilo senzor za neagresivno merjenje krvnega sladkorja, Event Registry, ki z zbiranjem in analizo novic iz več kot 30.000 medijev, pri čemer s pomočjo umetne inteligence avtomatsko identificira posamezne dogodke, omogoča celovit pregled nad dogajanjem z različnih področij, ter Movalyse, ki razvija pametne sisteme za povečevanje varnosti, predvsem motoristov, na cesti.