Pahor koprske osnovnošolce pozval k razvijanju talentov

Koper, 12. februarja - Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Osnovno šolo Koper, kjer so ga učenci pričakali v tradicionalnih istrskih nošah. Pahor se je z učenci pogovarjal o različnih temah in odgovarjal na njihova vprašanja. Kot so sporočili iz predsednikovega urada, jih je ob tem pozval, naj razvijajo svoje talente in iščejo tiste, ki jih še ne poznajo.

"Navdihujte z lastnim zgledom," je Pahor priporočil koprskim osnovnošolcem. Z njimi se je pogovarjal o šoli in prostem času, pa tudi o temah, kot so prihodnost našega planeta ter sobivanje narodov in skupne vrednote. Kot je opozoril, "v nas dozoreva zavest, da bomo morali spremeniti naš življenjski slog, če bomo želeli ohraniti planet".

"Pomembno je, da spoštujete slovenski jezik. Ob tem pa boste bolj samozavestni, če boste znali tudi več tujih jezikov - tako boste spoznali in razumeli tudi druge kulture. Pojdite v svet, opazujte njegovo različnost in jo sprejmite," je učence pozval Pahor in dodal, da take izkušnje bogatijo družbo in ponujajo nove razsežnosti.

Pahor je Osnovno šolo Koper obiskal na povabilo osmošolk Janje in Rebeke. Šolo obiskuje 954 otrok in ima 156 zaposlenih. Učenci so predsedniku tudi predstavili svoje kulturne in športne dejavnosti.

V zahvalo za prisrčen sprejem je Pahor koprskim osnovnošolcem podaril knjižno trilogijo Cankar v stripu, Cankarjevo poslednje delo Podobe iz sanj in izvirno družabno igro Klanec po motivih iz Cankarjevih del in njegovega življenja.