Mladim znova priložnost postati direktor za en mesec

Ljubljana, 10. februarja - Skupina Adecco mlade letos šestič vabi k vključitvi v program CEO za en mesec, ki bo izbranemu kandidatu omogočil enomesečno opravljanje dela direktorja Adecca Slovenija. Najboljši na globalni ravni bodo poleg tega imeli možnost za en mesec postati globalni izvršni direktor skupine Adecco.

Udeležba v programu, ki je lani na globalni ravni pritegnil 200.000 kandidatov, po navedbah Adecca prinese pomembne mednarodne izkušnje. Izbrani posameznik bo namreč delal ob boku direktorja Adecca Slovenije in regije Adriatic Mira Smrekarja.

"Mladim je treba dati priložnost, da izkusijo naloge, s katerimi se bodo srečevali v njihovi izbrani službi. Ta program je odlična priložnost, da zaplavajo na trg dela, spoznajo postopke rekrutacije in nato v praksi preverijo, če je to prava pot za njih," je dejal Smrekar.

Izbranemu kandidatu se z enomesečno prakso po navedbah Adecca odprejo vrata v poslovni svet, sreča se z dejanskimi delovnimi izzivi direktorja mednarodnega podjetja in se uči od izkušenih. V Sloveniji se je lani prijavilo 700 kandidatov, izbran pa je bil Rok Štemberger.

Prijave so odprte do 16. aprila, izbrani posameznik bo delo opravljal med junijem in julijem. Deset najboljših iz vseh sodelujočih držav bodo izbrali tudi za sodelovanje v ocenjevalnem centru, kjer bodo poiskali najprimernejšega za enomesečno delo z globalnim izvršnim direktorjem skupine Adecco.