#družba 5.2.2019 12:21

Osebni računi na omrežju Google+ bodo ugasnili 2. aprila

Palo Alto, 5. februarja - Ameriški tehnološki velikan Google v teh dneh obvešča uporabnike o ukinjanju osebnih računov na postopno poslavljajočem se spletnem družbenem omrežju Google+. Od 4. februarja letos ni več mogoče ustvarjati novih računov, 2. aprila pa bodo ukinili obstoječe osebne račune in morebitne nanj vezane strani v okviru omrežja Google+.

V Googlu so že decembra lani obvestili javnost, da bodo Google+ za potrošnike aprila letos ukinili "zaradi majhnega števila uporabnikov in izzivov, povezanih z zagotavljanjem uspešnega izdelka, ki izpolnjuje pričakovanja uporabnikov".

Ob ukinitvi bodo začeli tudi brisati vsebino s potrošniških računov in povezanih strani. Ob tem uporabnike obveščajo, da lahko svojo vsebino prenesejo in shranijo, pri čemer morajo to storiti pred aprilom. Fotografije in videoposnetki, varnostno kopirani v oblačno storitev Google Foto, medtem ne bodo izbrisani.

Postopek brisanja vsebine s potrošniških računov za Google+, strani v storitvi Google+ in arhiva albumov bo sicer trajal nekaj mesecev, pri čemer bo vsebina v tem času morda še vedno na voljo.