Mediji 3.2.2019 10:44

Svet na Kanalu A obeležuje 12-letnico delovanja

Ljubljana, 3. februarja - Oddaja Svet na Kanalu A, ki jo lahko gledalci spremljajo od ponedeljka do petka ob 18. uri, bo 7. februarja obeležila 12. rojstni dan. V dvanajstih letih je bilo posnetih približno 3000 oddaj, kar pomeni 30.000 prispevkov.

Ljubljana.
Voditelja oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar in Gregor Trebušak.
Foto: Kanal A

Z Živo Salobir, Tjašo Petrič, Manco Turk, Miho Orešnikom, Markom Vidrihom in Adijem Omerovićem na čelu uredništvo Sveta šteje 15 novinarjev, dva voditelja, dve redaktorici, producenta in urednico, so še sporočili iz medijske hiše Pro Plus, pod okrilje katere sodi Kanal A.

"V dvanajstih letih je oddaja Svet že zdavnaj prerasla porodne krče, otroške bolezni in najstniško muhavost. Veseli smo, da smo postali in ostajamo oddaja z informacijami iz prve roke, kredibilnimi sogovorniki in zvestimi gledalci," je ob obletnici povedala urednica Sveta Kristina Hacin.

Dodaja, da so se v vseh teh letih prilagajali željam in zahtevam gledalcev. Med zadnjimi novostmi je bila krepitev športnega uredništva, saj se voditeljema Nuši Lesar in Gregorju Trebušaku v športni rubriki pridružita novinarja Milena Novak in Ervin Čurlič.

Oddaja je na sporedu od ponedeljka si je v svoji dolgoletni tradiciji priborila naziv informativne oddaje, ki prisluhne malemu človeku in mu pomaga, so še sporočili iz Pro Plusa.

"Še posebej ponosni smo, da smo našim gledalcem vedno, od prvega dne, na razpolago in vedno prisluhnemo njihovim težavam. V veliko čast si lahko štejemo, da se posamezniki v najtežjih trenutkih, pogosto, ko ne vidijo rešitev, obrnejo na nas. In mi smo tam, da jim damo glas, opozorimo, povemo, kar si ljudje mislijo in s čim se soočajo. Brez olepševanja in brez ovinkarjenja," pojasnjuje urednica.

Ob tej priložnosti so se v sklopu rubrike Mali koraki za velik cilj podali v novo dobrodelno akcijo. V akciji bodo dražiteljem ponudili podpisana dresa Luke Dončića in Jake Bijola. Zbrani denar bo šel za obubožano mamo Heleno, ki poskuša zbrati sredstva, da bi obdržala svoj dom, v katerem živi z dvema sinovoma.