Podjetja Turizem 2.2.2019 12:45

Turistični sejem Alpe-Adria s skoraj 20.000 obiskovalci

Ljubljana, 2. februarja - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se bo danes končal 30. mednarodni turistični sejem Alpe-Adria. Točnega števila obiskovalcev organizatorji še nimajo, saj na sejem danes prihaja še precej ljudi, ocenjujejo pa, da se bo skupno število obiskovalcev približalo 20.000, so pojasnili za STA.

Ljubljana. Sejem turizma Natour Alpe-Adria. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Sejem turizma Natour Alpe-Adria.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Z obiskom so zadovoljni tako razstavljavci kot obiskovalci. Na tridnevnem sejmu se predstavlja več kot 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, BiH, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke in Nepala.

Sejem je namenjen popotnikom, športnikom, alpinistom, pohodnikom, aktivnim rekreativcem, tekačem, kolesarjem, ljubiteljem adrenalinskih športov v naravi, letos pa tudi ljubiteljem kampinga in karavaninga. Priljubljenost kampinga in karavaninga med turisti namreč zadnja leta raste.

Sejem Alpe-Adria, ki ima tudi letos bogat obsejemski program, v organizaciji Primorskega sejma spremlja tudi sejem okusov GASTexpo. Ta je namenjen predvsem poslovnim gostom ter velja za vodilni strokovni sejem v regiji s področja gastronomije, pijače, kave, slaščičarstva, pekarstvo, gostinsko-hotelske opreme ter sladoleda in vina.