Mediji 1.2.2019 16:27

V Brežicah začel oddajati lokalni spletni Radio Brežice EU

Brežice, 1. februarja - V Brežicah je več let po tistem, ko je tam po več desetletjih delovanja umolknil priljubljeni lokalni Radio Brežice, danes začel oddajati lokalni spletni Radio Brežice EU. Njegova posebnost je, da med rednim sporedom predvaja zgolj lokalno glasbo, ki so jo ustvarili ali soustvarili avtorji, glasbeniki, aranžerji ali pevci iz domače brežiške občine.

Brežice, Radio Brežice EU.
Začetek oddajanja spletnega Radia Brežice EU, ki se ga je udeležil tudi brežiški župan Ivan Molan.
Foto: Radio Brežice EU

Po besedah ustanovitelja Radia Brežice EU Maksa Žbogarja so za to radijsko postajo izbrali reklamno geslo Najbolj lokalna radijska postaja na svetu.

Spored Radia Brežice EU bo tudi "povsem drugačen" od drugih komercialnih radijskih postaj in se bo v celoti posvečal vsebinam, tesno povezanim z lokalnim dogajanjem, je dodal.

Glavno poslanstvo novega brežiškega radia je sicer posredovanje informacij o lokalnem dogajanju vsem, ki bi jih to utegnilo zanimati. Lokalnemu prebivalstvu pa želijo omogočiti "homogeno združevanje vzajemnih interesov v okvirih zdravega lokalpatriotizma", je še dejal Žbogar.

Z brežiške občine so danes sporočili, da sporedu Radia Brežice EU lahko prisluhnejo tudi obiskovalci brežiške mestne hiše, kjer si lahko hkrati ogledajo internetni radijski sprejemnik, ki s svojo obliko spominja na prve radijske sprejemnike.

Studio Radia Brežice EU je danes obiskal tudi brežiški župan Ivan Molan, ki je ob tem dejal, da verjame, da bodo poslušalci vseh generacij hitro osvojili drugačen način poslušanja radia, ki ne oddaja na radijski valovni dolžini, temveč spletno, so še zapisali na brežiški občini.