Podjetja 31.1.2019 12:35

Internautica letos v Izoli

Ljubljana/Izola, 31. januarja - Letošnja izvedba mednarodne razstave navtike Internautica bo med 16. in 19. majem v Izoli, so za STA pojasnili organizatorji prireditve. Razstava bo postavljena na prostih površinah bivše tovarne Argolina in se nadaljevala na morski del v Marini Izola, kjer bodo privezna mesta za razstavljena plovila.

Lucija, marina.
Mednarodna razstava navtike Internautica.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Arhiv STA

Po nekajmesečnih usklajevanjih je organizatorjem uspelo najti ustrezne sogovornike in zagotoviti primerno lokacijo za izvedbo že 24. Internautice, in sicer bo to Izola, so danes za STA pojasnili organizatorji.

Pri tem so Občina Izola, Marina Izola In Internautica brez posebnih težav našli dovolj skupnih interesov za sklenitev dogovora o sodelovanju, ki naj bi bil dolgoročen.

Organizatorji napovedujejo, da bo Internautica tudi letos poskrbela, da bodo njene razstavne površine ponudile razstavljavcem dovolj možnosti za kakovostne predstavitve razstavnih programov, vključno s številnimi novimi in že tradicionalnimi prireditvami.

Partnerji bodo v sredini februarja pripravili tudi novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili vse podrobnosti projekta.

Lansko jesen je marsikoga presenetil razhod Internautice in Marine Portorož, ki je dolga leta gostila to največjo navtično prireditev v regiji. V Portorožu so za isti termin napovedali svoj sejem navtike, medtem ko so organizatorji Internautice sprva napovedali, da bodo prireditev preselili v Koper. Po menjavi na čelu koprske občine je dogovor očitno splaval po vodi, zdaj pa so organizatorji našli dokončno rešitev glede lokacije te že tradicionalne prireditve.