Podjetja 17.1.2019 5:00

Na srečanju AmCham Young Professionals danes tudi Švarc Pipanova in Vavpotič

Ljubljana, 17. januarja - Udeležencem devete generacije programa AmCham Young Professionals se bosta danes na srečanju v Ljubljani pridružila državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Dominika Švarc Pipan in predsednik upravnega odbora Outfit7 Žiga Vavpotič. Po besedah AmChama gre za dva posameznika, "ki premikata meje v glavah in v svetu".

Renče - Vogrsko, Kulturni dom Bukovica. Državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Dominika Švarc Pipan. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Renče - Vogrsko, Kulturni dom Bukovica.
Državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Dominika Švarc Pipan.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Švarc Pipanova in Vavpotič sta po navedbah Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham) "velik del karierne poti prehodila v tujini ter sta ambiciozna in strastna v tem, kar počneta".

"Dominka Švarc Pipan je študirala in delala v tujini, po 12 letih dela in življenja v tujini pa se je vrnila v Slovenijo. Obvlada mednarodno pravo, bila je obraz in komentar arbitražnega postopka med Slovenijo in Hrvaško. Pred kratkim je kot državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje stopila novim izzivom naproti," so zapisali o gostji.

Žiga Vavpotič je po njihovih besedah "hiperaktivec med mladimi poslovnimi liderji". "Izzive išče na funkciji predsednika upravnega odbora Outfit7. Ob pogledu na njegov življenjepis bi mu zagotovo pripisali nekaj deset let več. Živi v skladu z načelom 'živi in pusti sled'. Njegovo zadnje potovanje je trajalo 16 dni, ko je s 14 letalskimi poleti obiskal devet držav na treh kontinentih," so dodali.

AmCham Young Professionals, platforma za osebni in karierni razvoj posameznikov z izjemnim potencialom, med drugim vključuje interaktivne delavnice, predavanja, pogovore s poslovnimi voditelji in obiske na terenu. Pri udeležencih programa iščejo vodstveni potencial, visoka etična načela, strast do dela, vztrajnost ter željo po osebnostnem razvoju in izboljšanju lastnih kompetenc.

Voditelje, stare med 25 in 35 let, v program predlagajo njihovi nadrejeni, s čimer jih po navedbah AmChama dodatno motivirajo in vzpodbudijo. Vsaka generacija ima nato svojega zmagovalca - ambasadorja, ki jo predstavlja. Lani je to postala Vita Godec iz Lenis farmacevtike.