Podjetja Startupi 19.1.2019 9:02

DaiBau z vložkom dveh mednarodnih skladov v nadaljnjo rast

Maribor, 19. januarja - Ekipa spletnega portala MojMojster - DaiBau, ki izhaja iz Maribora, je s svojim delom prepričala mednarodna investicijska sklada South Central Ventures (SCV) in Vito ONE, da jo finančno podpreta. Vložek v višini 700.000 evrov bodo po napovedih uporabili za nadaljnjo krepitev in širitev v regiji.

Maribor. Ekipa podjetja DaiBau. Foto: Portal Start:up Slovenija Foto: Portal Start:up Slovenija/STA

Maribor.
Ekipa podjetja DaiBau.
Foto: Portal Start:up Slovenija
Foto: Portal Start:up Slovenija/STA

Zgodba podjetja DaiBau se je začela leta 2014 v Tovarni podjemov, podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru, kjer sta Martin Pelcl in Gregor Černelč inkubirala svoje podjetje Eforma. Danes več kot 20-članska ekipa s pisarnami v Mariboru, Zagrebu, Gradcu in Novem Sadu pod krovno blagovno znamko DaiBau upravlja s štirimi portali, ki povezujejo iskalce storitev z izvajalci v gradbeni stroki.

V Sloveniji je to portal MojMojster.net, na Hrvaškem emajstor.hr, v Avstriji daibau.at, v Srbiji pa daibau.rs. V njihovi bazi je že več kot 30.000 izvajalcev. Platforma različnim investitorjem, kot so posamezniki, podjetja ali institucije, predlaga gradbena podjetja, arhitekte in druge strokovnjake.

"Štiri leta lastnega truda smo vložili, da smo DaiBau ustvarili kot stabilno podjetje. Nova investicija bo podprla širitev naše ekipe in omogočila hitrejšo rast," je povedal soustanovitelj podjetja Martin Pelcl. "Naš cilj je postati prva vstopna točka v regiji za gradbene izvajalce," je dejal.

Investicijski menedžer pri SCV Vedran Blagus je na novinarski konferenci v Tovarni podjemov ta teden pojasnil, da jih je ekipa DaiBau prepričala z "energijo, ki jo izžareva". "Celotna ekipa je gradila podjetje nekaj let in našla popoln poslovni model, ki ga je mogoče zrcaliti tudi na druga tržišča. Sedanja investicija prihaja v pravem trenutku za hitro širitev na trge Srednje in Vzhodne Evrope in mi smo tukaj, da ekipi pomagamo na tej poti," je dejal.

Eforma, kot se je podjetje imenovalo pred investicijo, je v svoji zgodnji fazi prejelo tudi dve finančni spodbudi Slovenskega podjetniškega sklada. "Veseli smo vsake pozitivne zgodbe, še posebej nas veseli, če mlada podjetja tudi z našo pomočjo postanejo uspešna, se razvijajo, rastejo, se internacionalizirajo in nenazadnje pritegnejo tudi druge investitorje," je povedala direktorica sklada Maja Tomanič Vidovič.