Mediji 14.1.2019 15:29

Kadunčeva izbira za direktorja nacionalnega radia Štular

Ljubljana, 14. januarja - Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Igor Kadunc je programskemu svetu zavoda predlagal, naj podpre kandidaturo Mirka Štularja za direktorja Radia Slovenija (RAS). Sicer se je Kadunc odločal med Štularjem, ki je zdaj odgovorni urednik Vala 202, ter urednico uredništva večernega in nočnega programa na Prvem programu RAS Darjo Groznik.

Ljubljana, RTV center Ljubljana. Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, RTV center Ljubljana.
Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kadunčevo odločitev za Štularja so za STA potrdili na radioteleviziji. Od petih vlog, ki so prispele na razpis za mesto direktorja nacionalnega radia, sta bili le dve popolni, oddala pa sta ju Štular in Groznikova. Oba sta že več let zaposlena na RAS. Tako eden kot drugi sta se v preteklosti že potegovala za mesto direktorja radia.

Zdajšnjemu direktorju RAS Mihi Lamprehtu se bo 15. februarja iztekel že drugi štiriletni mandat. Kmalu po objavi tokratnega razpisa je napovedal, da se za nov mandat ne bo potegoval, saj da je zaradi samoomejevanja funkcije napočil čas, da vodenje radia prevzame nekdo drug.

Direktorja radia ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor RTVS po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta zavoda. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 svetniških glasov podpore. Svetniki bodo o Štularjevi kandidaturi odločali predvidoma na seji 21. januarja.