14.1.2019 16:14

Do pomoči na domu odslej tudi s spletno platformo

Ljubljana, 14. januarja - Start up podjetje Moj načrt je danes zagnalo spletno platformo Junaki na domu, namenjeno starejšim in vsem drugim, ki potrebujejo pomoč na domu. Spletna platforma povezuje naročnike in izvajalce storitev, ki so kvalificirani, preverjeni in ustrezno izobraženi, so za STA zagotovili v podjetju.

Ljubljana. Start up podjetje Moj načrt je danes zagnalo spletno platformo Junaki na domu, namenjeno starejšim in vsem drugim, ki potrebujejo pomoč na domu. Foto: spletna stran www.junaknadomu.si

Ljubljana.
Start up podjetje Moj načrt je danes zagnalo spletno platformo Junaki na domu, namenjeno starejšim in vsem drugim, ki potrebujejo pomoč na domu.
Foto: spletna stran www.junaknadomu.si

Platforma www.junaknadomu.si nudi možnost spletnega naročila različnih storitev s področja pomoči na domu, pri čemer pa ne vključuje storitev obveznega socialnega varstva. Predstavlja enotno vstopno točko za iskanje primernega izvajalca takšnih storitev, je povedala direktorica podjetja Tina Remic.

Junaki na domu so po njenih besedah različni izvajalci storitev, ki segajo od spremstva, družabništva in gospodinjske pomoči do fizioterapije, delovne terapije, vadbe za starejše in masaže. Poleg tega storitve vključujejo hišniška opravila in socialnovarstvene programe, ki se izvajajo v domovih za starejše, namenjeni pa so starejšim, ki bivajo v domačem okolju.

Nova spletna platforma po opozorilu Remičeve omogoča naročanje storitev, ki je pregledno. Naročnik lahko izbira in primerja izvajalce na podlagi cene storitev, izobrazbe, preteklih referenc in ocen. Dodatno bodo izvajalci opremljeni z mobilnimi aplikacijami, s pomočjo katerih bodo prejemali naročila in beležili čas. Vsebino in kakovost izvedenih storitev na terenu bodo potrjevali z e-podpisi naročnikov.

V podjetju želijo zgraditi mrežo izvajalcev pomoči na domu. Glede na to vse, ki imajo izkušnje z oskrbo starejših, vabijo k sodelovanju.