Podjetja 14.1.2019 9:57

Slovenski avto leta 2019 je Ford Focus

Ljubljana, 14. januarja - Slovenski avtomobilski novinarji so na Vranskem že sedemindvajsetič izbrali Slovenski avto leta. To je letos postal Ford focus, ki je osvojil 57 točk. Na drugem mestu mu je z 32 točkami sledila Kia ceed, tretje mesto pa je osvojila Škoda karoq z 31 točkami. Na izboru je sodelovalo devet medijev, kar je največ doslej.

Ljubljana, BTC City.
Logotip avtomobilskega podjetja Ford.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Pri finalnem glasovanju za Slovenski avto leta 2019 so izhajali iz vrstnega reda finalistov, ki so ga med 28 modeli določili bralci, gledalci, poslušalci in sledilci slovenskih medijev. Na prvem mestu se je tako po njihovem izboru s šestimi začetnimi točkami znašla Škoda karoq, drugo mesto je s štirimi točkami pripadlo Volkswagnu T-Roc, tretje mesto je osvojil Ford focus, ki je dobil tri točke, so zapisali na spletni strani Slovenski avto leta 2019.

V drugem delu je sledilo glasovanje devetih slovenskih medijev - Avto magazina, Dela, Slovenskih novic, Dnevnika, Nedeljskega, Evo magazina, Komotar minute, Motorevije AMZS, Siola.net, Vala 202, Avtomobilnosti in Večera, ki je določilo končni vrstni red.

Ford focus je avto leta postal že tretjič. Ob tem je, kot navajajo na spletni strani, direktor marketinga pri slovenskem uvozniku Forda Boštjan Hribovšek povedal, da predstavlja naslov predvsem veliko obveznost, da kakovosti avtomobila, ki jih cenijo bralci in novinarji, prenesejo tudi v prodajne rezultate.

Lansko leto je naziv avto leta osvojil Volkswagen polo.