Podjetja 11.1.2019 11:11

Sezono dogodkov s področja IT začenja RoglIT

Maribor, 11. januarja - Prihodnji teden bo v Mariboru potekal prvi večji slovenski informacijsko-tehnološki (IT) dogodek v novem letu - RoglIT 2019. Udeleženci bodo na poslovno-izobraževalni konferenci z naslovom Soočenje s prihodnostjo IT-ja lahko prisluhnili predavanjem v poslovnem ali tehničnem sklopu ter se udeležili Pro.laba, kjer bodo spregovorili o kibernetski varnosti.

Ljubljana.
Informacijsko tehnološki dogodek RoglIT 2019.
Foto: https://www.unistarpro.si/

Tudi sicer bo varnosti v informacijskem svetu namenjenega precej časa, med drugim v poslovnem delu v sklopu predstavitve nekaterih produktov, ki omogočajo vpogled v zdravje IT-okolja ali zagotavljanje varnosti, je na spletni strani zapisalo podjetje Unistar LC kot organizator konference.

V poslovnem delu bo potekalo tudi predavanje z naslovom Ali so investicije časa in denarja v IKT okolje sploh upravičene?, ter predavanje, ki bo usmerjeno nekoliko bolj v netehnološke metode napada na podjetja z naslovom Riziki socialnega inženiringa.

Tudi tehnični del dogodka bo v luči kibernetske varnosti, saj bodo predstavili zaščito podatkov in aplikacij v hibridnem okolju zasebnega in javnega oblaka, na predavanju z naslovom Imagine, There Are NO Countries pa bodo med drugim spregovorili o posameznikih kot morebitnih kolateralnih žrtvah naprednih kibernetskih napadov.

O varnosti bo govora tudi z vidika nedavnih napadov WannaCry in Petya, predstavili pa bodo tudi novosti in trende na področju varnostnih rešitev.

Tehnični del konference bo poskrbel tudi za predstavitev nekaterih novosti, med drugim na področju strežniških in shrambnih sistemov Lenovo, program pa bo zaključilo predavanje z naslovom Virtualno pristanišče prihodnosti.

Unistar LC, podjetje, staro četrt stoletja, se ukvarja z načrtovanjem, razvojem, namestitvijo, vzdrževanjem ter zunanjim izvajanjem vseh vrst IKT-rešitev in storitev. Podjetje, ki ga vodi Miran Boštic, zaposluje več kot 100 ljudi.