#družba 12.1.2019 8:30

Odprt razpis za financiranje inovativnih izobraževalnih projektov

Ljubljana, 12. januarja - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na spletni strani opozorilo na mednarodni razpis projekta Bridge 47 za financiranje inovativnih izobraževalnih projektov, na katerega se lahko prijavijo neprofitne nevladne organizacije, ki delajo na področju globalnega učenja ali na promociji globalnega državljanstva. Rok za prijavo je 24. januar.

Ljubljana. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ). Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Izobraževanje pomaga pri spreminjanju negativnih globalnih trendov v pozitivno smer. Z objavljenim razpisom za nevladne organizacije iščejo manjše inovativne projekte, ki bodo potekali na regionalni ali lokalni ravni. Projekti morajo vsebinsko izpostavljati in promovirati izobraževanje o globalnem državljanstvu, pa tudi druge oblike izobraževanja, temelječega na vrednotah, so zapisali na spletni strani platforme nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč Sloga.

Prijave na razpis v angleškem jeziku lahko pošljejo neprofitne nevladne organizacije iz 12 evropskih držav, med njimi tudi iz Slovenije. Povezava na razpis je objavljena na spletni strani Sloge. Vrednost projekta ne sme presegati 5000 evrov.

Razpis za sofinanciranje pilotnih projektov je del večjega projekta Bridge 47 - Building Global Citizenship, ki ga financira Evropska unija, izvajajo pa ga nevladne organizacije pod koordinatorstvom finske nevladne organizacije platforme FINGO.