Mediji 7.1.2019 18:34

V igri za novega direktorja Radia Slovenija Groznikova in Štular

Ljubljana, 7. januarja - Od petih vlog, ki so prispele na razpis Radiotelevizije Slovenija (RTVS) za mesto direktorja Radia Slovenija, sta le dve popolni, so danes za STA pojasnili na RTVS. O imenih kandidatov, ki sta ju oddala, zaenkrat niso želeli govoriti. Po neuradnih informacijah, ki jih je pridobila STA, pa sta kandidata Darja Groznik in Mirko Štular.

Ljubljana. Sedež Radiotelevizije Slovenija (RTV Slovenija). Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Sedež Radiotelevizije Slovenija (RTV Slovenija).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Oba omenjena kandidata, ki sta se podpisala pod popolni vlogi, sta že več let zaposlena na nacionalnem radiu. Groznikova je zdaj urednica uredništva večernega in nočnega programa na Prvem programu, Štular pa je odgovorni urednik Vala 202. Tako eden kot drugi sta se v preteklosti že potegovala za mesto direktorja Radia Slovenija.

Zdajšnjemu direktorju nacionalnega radia Mihi Lamprehtu se bo sicer 15. februarja iztekel že drugi štiriletni mandat. Kmalu po objavi tokratnega razpisa je napovedal, da se za nov mandat ne bo potegoval, saj da je zaradi samoomejevanja funkcije napočil čas, da vodenje radia prevzame nekdo drug.

Direktorja radia ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor RTVS po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta zavoda. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 svetniških glasov podpore.