14.1.2019 9:15

Sodobnost objavila razpis za najboljšo kratko zgodbo in esej 2019

Ljubljana, 14. januarja - Revija Sodobnost je objavila natečaja za najboljšo kratko zgodbo in najboljši slovenski esej leta 2019. Obe glavni nagradi znašata 1000 evrov in bosta podeljeni na posebni prireditvi v Ljubljani. Tako kratke zgodbe kot eseje je treba organizatorjem natečaja posredovati do 10. marca.

Ljubljana. Šolske potrebščine, nalivno pero. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Šolske potrebščine, nalivno pero.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Avtorji, ki želijo sodelovati, naj pošljejo s šifro opremljene kratke zgodbe v treh izvodih na naslov: Sodobnost, uredništvo, Stare Črnuče 2b, 1231 Ljubljana. Besedilom naj v posebni zaprti ovojnici (označeni z isto šifro) priložijo svoje podatke: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko. Zgodba ne sme biti daljša od ene avtorske pole (30.000 znakov s presledki).

Eseji pa ne smejo biti krajši od 20.000 in ne daljši od 40.000 znakov s presledki in jih je treba, prav tako opremljena s šifro in podatki avtorja, shranjenimi v šifrirani ovojnici, posredovati na naslov: KUD Sodobnost International, Suhadolčanova 64, 1000 Ljubljana.

Poleg najboljše zgodbe in eseja bodo v reviji Sodobnost objavili tudi do šest za nagrado nominiranih kratkih zgodb ter do pet nominiranih esejev. Za objavo predlagane zgodbe in eseji bodo honorirani, še piše v sporočilu za javnost.