Mediji 31.12.2018 15:45

Caprisov Hladilnik toplega srca letos rekorden

Koper, 31. decembra - Ekipa Radia Capris danes zaključuje dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, v okviru katere so zbrali 14.000 evrov in več kot tri tone prazničnih dobrot, igrač in izdelkov za osebno nego za družine v stiski z Obale. Tretja zaporedna akcija je bila letos rekordna, saj so v primerjavi z lani zbrali še enkrat toliko živil in ostalih pripomočkov.

Kot so sporočili iz Radia Capris, so skupaj s poslušalci poskrbeli, da je Hladilnik toplega srca že tretje leto zapored postal največja dobrodelna akcija na Obali. Akciji se je s finančnimi donacijami pridružilo tudi nekaj podjetij.

"Letošnja akcija je bila rekordna v vseh pogledih. V primerjavi z lani smo zbrali še enkrat toliko živil in ostalih pripomočkov za družine v stiski z Obale, letos pa smo prvič omogočili tudi sms doniranje. Do tega trenutka smo našteli že 14.000 zbranih sredstev, čeprav bo končna vsota znana šele po praznikih. Sredstva bodo namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenija, ki bo družinam z Obale pomagala skozi vse leto," je bil zadovoljen odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

Kot je povedala generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna, so material, ki so ga prejeli do božiča, družinam že predali v obliki prazničnih daril, vse ostale zbrane izdelke pa bodo takoj po novem letu razdelili v obliki paketov pomoči za družine v stiski.

Generalna sekretarka je ob tem izrazila tudi veselje nad seštevkom denarnih donacij, ki je presegel vsa njihova pričakovanja. "Donatorjem, ki so v tej akciji spoznali pravo obliko pomoči in zaupanje v naše delo ter v delo domače radijske ekipe, gre iskrena zahvala, saj bomo z zbranim denarjem pomagali družinam," je dejala in še izpostavila, da so sredstva razporejena tako, da pomoči potrebnim družinam neposredno plačajo tiste stroške, ki predstavljajo njihov največji problem oziroma življenjsko stisko.