Mediji 18.12.2018 14:14

Nova podoba portala rtvslo.si

Ljubljana, 18. decembra - Spletna stran rtvslo.si je od svojega nastanka leta 1995 zamenjala sedem podob. Od danes lahko uporabniki portala rtvslo.si novice in druge vsebine spremljajo v novi preobleki, prenova pa se bo nadaljevala tudi v prihodnjem letu. Glavna sprememba je vizualna podoba spletnih strani in člankov, ki so končno prilagojeni prikazovanju na mobilnih napravah, so sporočili iz RTV Slovenija.

Ljubljana. Prenovljen portal rtv.si Foto: RTV

Ljubljana.
Prenovljen portal rtv.si
Foto: RTV

Na prenovljenem portalu so še vedno na voljo vsebine, ki jih ustvarja uredništvo za nove medije ter posebne vsebine in portali, ki jih pripravljajo pri MMC, pa tudi druge informacije, kot so podatki o javnem zavodu RTV Slovenija, vremenski in prometni podatki ter podobno.

Tudi komentiranje člankov ostaja omogočeno, z nekaterimi dodatnimi možnostmi, kot je na primer neposredno odgovarjanje na posamezne komentarje.

Prenova spletnega mesta rtvslo.si je bila precej obsežna. Poleg vizualne in funkcionalne prenove so nadgradili tudi zaledni sistem in nekatere ključne uredniške aplikacije, na primer novinarski urejevalnik.

Prvo beta različico so uporabnikom ponudili 1. aprila letos. Od takrat so jo nenehno nadgrajevali in bodo s tem nadaljevali tudi v prihodnjem letu.

Od nastanka leta 1995 je spletna stran rtvslo.si zamenjala sedem podob, nekatere prenove so bile manj, druge bolj obsežne. Zadnjo celostno prenovo so izvedli leta 2009. Leta 2014 so prenovili spletni arhiv, spored in prenose v živo ter jih združili pod okriljem novega portala RTV 4D.

Spletna stran rtvslo.si ima mesečno v povprečju več kot 550.000 uporabnikov, vsak dan okoli 200.000. Uporabniki si mesečno ogledajo več kot 55 milijonov vsebin. Glede na lansko leto zaznavajo 12-odstotno rast števila uporabnikov in devetodstotno rast števila ogledov. V primerjavi s spletnimi stranmi drugih evropskih javnih radiotelevizij se rtvslo.si po dosegu domačih uporabnikov uvršča med vodilnih pet javnih radiotelevizij.