#družba 10.12.2018 10:21

Razvojne teme v središču jubilejne konference Informatika v javni upravi

Brdo pri Kranju, 10. decembra - V središču jubilejne 10. konference Informatika v javni upravi, ki danes in v torek poteka na Brdu pri Kranju, so strateške in razvojne teme. Konferenco pripravljata ministrstvo za javno upravo in Slovensko društvo Informatika, častni nagovor ob začetku je imel minister Rudi Medved. V dveh dneh na konferenci pričakujejo okoli 900 udeležencev.

Konferenca Informatika v javni upravi je tradicionalno srečanje informatikov, uporabnikov iz javne uprave in drugih ter ponudnikov storitev informacijske tehnologije. Konferenca se je pri nas uveljavila kot drugi največji dogodek s področja informatike, so sporočili organizatorji.

Poudarek letošnje konference je na strateških in razvojnih temah, kar povzema tudi rdeča nit in naslov konference Slovenija - zelena referenčna država v digitalni Evropi. Z vsebinami konference želijo organizatorji poudariti pomen državne informatike za zagon gospodarstva ter ambicijo države, da uprava ne bi bila zgolj sledilec, temveč da se Slovenija na tem področju uvrsti med vodilne razvite države.

Na konferenci bodo med drugim predstavili primere dobrih praks javne uprave in uspešne elektronske storitve, ki omogočajo večjo učinkovitost javne uprave in njeno usmeritev v hiter, učinkovit in uporabniško prijazen sistem. Vabljeni domači in tudi tuji predavatelji in avtorji iz javne uprave, vodilnih gospodarskih družb s področja informacijske tehnologije in z univerz bodo predstavili dosežke resorjev, projekte, razvojne načrte, pa tudi veliko informacij o tehnikah, tehnologijah in različnih rešitvah.

Poleg plenarnih predavanj in predavanj v sekcijah bodo potekale tudi okrogla miza, ki bo priložnost za odprto diskusijo o aktualnih vprašanjih državne informatike, in delavnice za posredovanje in osvajanje praktičnih znanj in veščin.

Na konferenci bodo podelili tudi priznanje za e-storitev javne uprave.