Odprt razpis za priznanja Naša Slovenija 2018

Ljubljana, 5. decembra - Gibanje Kultura-natura Slovenija že devetič zapored objavlja razpis za priznanja Naša Slovenija, to pot za zgledne dosežke pri ohranjanju in uveljavljanju slovenske kulturne in naravne dediščine oziroma krajine v letu 2018. Razpis, ki je usklajen s kriteriji za priznanja Europa Nostra, je odprt do vključno 8. februarja.

Prejete predloge bo pregledal odbor za podelitev priznanj Naša Slovenija in izbral po največ tri prejemnike v posamezni od štirih kategorij. Predsednica petčlanskega odbora bo tudi letos dr. Herta Maurer-Lausegger. Odbor ima pravico, da upošteva tudi priznanja, ki se zaradi kriterijev in omejenega števila priznanj v preteklih letih niso uvrstila v končni izbor.

Priznanja Naša Slovenija niso denarna nagrade, ampak likovna pozornost trajne vrednosti. Med umetniki, ki so prispevali svoja dela, so Gašper Jemec, Klavdij Tutta, Gustav Januš in Dora Plestenjak. Častni pokrovitelj priznanj je gospod Peter Jožef Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Podelitev priznanj bo predvidoma v soboto, 2. marca v Križu pri Trstu.