Podjetja 3.12.2018 14:37

Primark bo prvo trgovino v Sloveniji odprl prihodnje leto

Ljubljana, 3. decembra - Irska veriga trgovin s cenovno ugodnimi oblačili in modnimi dodatki Primark bo prvo trgovino v Sloveniji odprla prihodnje leto, so sporočili iz ljubljanskega nakupovalnega središča Citypark, kjer trgovina tudi bo. Odprtje trgovine prinaša tudi nova delovna mesta, koliko, še ni znano.

Velika Britanija. Veriga trgovin Primark. Foto: Aljoša Rehar/STA Arhiv STA

Velika Britanija.
Veriga trgovin Primark.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

V Primarkovi trgovini bodo na voljo modni izdelki za ženske, moške in otroke. Poleg oblačil, obutve in modnih dodatkov bodo med drugim na voljo tudi dodatki za dom. Oblikovanje in postavitev trgovine bosta zasnovana na Primarkovi najsodobnejši notranji opremi, so poudarili v Cityparku.

Primarkov direktor prodaje za Irsko in južno Evropo Stephen Mullen je izrazil zadovoljstvo, da bodo strankam iz Ljubljane in širše okolice lahko ponudili svoje izdelke. Zadovoljstvo nad novo pridobitvijo sta izrazila tudi izvršni direktor družbe SES, ki upravlja Citypark, Marcus Wild in direktor Cityparka Toni Pugelj.

Primark, ustanovljen leta 1969 na Irskem, upravlja več kot 360 trgovin v 11 državah, in sicer na Irskem, v Združenem kraljestvu, Španiji, na Portugalskem, v Nemčiji, na Nizozemskem, v Belgiji, Avstriji, Franciji, ZDA in Italiji. Zaposluje več kot 75.000 oseb.