Prijavi se za štipendijo za študij na Kitajskem

Peking, 3. decembra - Kitajska študentom slovenskih univerz ponuja tri štipendije za študij v šolskem letu 2019/2020 na Beijing Institute of Technology (BIT). Štipendijo je mogoče pridobiti za dveletni magistrski ali štiriletni doktorski študij na univerzi BIT v angleškem jeziku. Prijaviti se je mogoče do 31. decembra.

Štipendija pokriva stroške šolnine, stanovanja, zdravstvenega zavarovanja ter mesečno žepnino 3000 kitajskih juanov (okoli 380 evrov) za magistrski in 3500 juanov (okoli 445 evrov) za doktorski študij. Ne pokriva pa stroškov letalske vozovnice.

Ker univerza v Pekingu ponuja predvsem inženirske programe, imajo prednost za pridobitev štipendije študenti aeronavtike, vesoljskih znanosti in tehnologij, računalništva, elektrotehnike, mehanike, informacijskih in komunikacijskih tehnologij, kemije, prava, varnostnih ved in oborožitvenih znanosti.

Ker bo študij potekal v angleškem jeziku, morajo kandidati za štipendijo opraviti preizkus iz angleškega jezika ter pri tem doseči zahtevan uspeh.

Prijaviti se je mogoče do 31. decembra.