Startupi 24.11.2018 11:50

Podeljene nagrade natečaja Podjetna Primorska

Koper, 24. novembra - S podelitvijo nagrad se je ta teden v Kopru sklenil 12. natečaj Podjetna Primorska, ki ga v sodelovanju s partnerji organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske. Nagrade perspektivnim podjetnikom za najboljše poslovne ideje so podelili v štirih kategorijah.

Nagrado v kategoriji Startup Accelerator Navigator, ki je namenjena bolj izkušenim posameznikom in podjetniškim ekipam, sta dobila Stefano Destefano in Mateja Miško s fotovoltaičnimi strešniki, so sporočili iz Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske.

V kategoriji Startup Optimist, ta je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj, je slavila vsestranska umetnica Tina Kraljič z umetninami Rivalmit.

V kategoriji Startup Academic - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena najboljšim podjetniškim idejam študentov, so podelili tri nagrade. Strokovno komisijo sta najbolj prepričali Nika Tomažič in Monika Kršić z biorazgradljivim lončkom iz tropin Cupgrape, na drugo mesto se je uvrstil Goran Tubić z aplikacijo Domači zabojček, na tretje pa blogerka Jera Lenardič z blogom Jerina slaščičkarna.

Letos so prvič podelili nagrado Top Pitch za najboljšo predstavitev podjetniške ideje investitorjem. Nagrado so prejeli mladi vinarji Andrej Krmac, Matej Kralj in Domen Jogan, ki so predstavili Istrski center penin.

Direktor Primorske gospodarske zbornice Robert Rakar je medtem podelil priznanja najboljšim inovatorjem Obalno-kraške regije.

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske je natečaj Podjetna Primorska v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom in agencijo Spirit Slovenija organiziral 12. leto zapored z namenom spodbujanja podjetniške miselnosti in ustanavljanja novih tržno naravnanih podjetij ter spodbujanja pretoka znanja iz Univerze v gospodarstvo.

Do sredine maja se je na natečaj prijavilo preko 30 podjetniških skupin in posameznikov, 17 pa je uspel preboj v veliki finale. Izbranim je Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske nudil možnosti za razvoj in izvedbo inovativnih podjetniških storitev in produktov. Z mentorskih programom, kjer so izpopolnjevali svojo poslovno idejo s pomočjo različnih strokovnjakov in številnimi delavnica, ki so jih organizirali, so finalisti pridobivali znanja, ki jim bodo pomagala pri lažjem prodoru na trg.