Mediji 23.11.2018 21:16

Med letošnjimi nagrajenci DNS tudi novinarka STA

Ljubljana, 23. novembra - Na letošnji podelitvi novinarskih nagrad Društva novinarjev Slovenije (DNS) je nagrado prejela tudi novinarka Slovenske tiskovne agencije (STA) Lea Udovč. Nagrado je prejela v kategoriji dosežkov mladih novinarjev.

Ljubljana. Prejemniki letošnjih nagrad Društva novinarjev Slovenije, med katerimi je tudi novinarka STA Lea Udovč. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Prejemniki letošnjih nagrad Društva novinarjev Slovenije, med katerimi je tudi novinarka STA Lea Udovč.
Foto: Daniel Novakovič/STA

null
Ljubljana, Moderna galerija. Podelitev nagrad za izstopajoče novinarske dosežke ob koncu festivala kakovostnih medijskih vsebin Naprej/Forward!, ki ga je pripravilo Društvo novinarjev Slovenije. Novinarka STA Lea Udovč. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Moderna galerija.
Podelitev nagrad za izstopajoče novinarske dosežke ob koncu festivala kakovostnih medijskih vsebin Naprej/Forward!, ki ga je pripravilo Društvo novinarjev Slovenije.
Novinarka STA Lea Udovč.
Foto: Daniel Novakovič/STA

null
Ljubljana, Moderna galerija. Začetek festivala kakovostnih medijskih vsebin Naprej/Forward!, ki ga pripravlja Društvo novinarjev Slovenije. Novinarka STA Lea Udovč. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Moderna galerija.
Začetek festivala kakovostnih medijskih vsebin Naprej/Forward!, ki ga pripravlja Društvo novinarjev Slovenije.
Novinarka STA Lea Udovč.
Foto: Bor Slana/STA

Lea Udovč je multidisciplinarna novinarka, ki ima širok spekter znanj in se odlično znajde na različnih področjih novinarstva, od agencijskega poročanja do ustvarjanja multimedijskih reportaž. Posebej se posveča znanstvenemu novinarstvu.

Do znanosti pristopa izjemno odgovorno in profesionalno, stalno si prizadeva za predstavljanje znanstvenih dosežkov na čim bolj razumljiv in zanimiv način, a brez tendenc po trivializaciji oziroma senzacionalizaciji.

S tem pristopom pomembno prispeva h krepitvi zaupanja in komunikacije med znanstveniki in novinarji. Praktično skupaj z njo je zrasel portal STAznanost, ki tudi po njeni zaslugi v svet širi glas o uspehih slovenske znanosti.

Porota za podelitev nagrad Čuvaj/Watchdog za leto 2018 je za nagrade za debitanta - mlada novinarja, ki sta v poklicu manj kot pet let, prejela sedem predlogov, poleg Lee Udovč so jo v tej kategoriji podelili še novinarju Mateju Zwittru z Radia Študent.

Letošnjo nagrado za življenjski prispevek k slovenskemu novinarstvu so v DNS podelili novinarju Slavku Bobovniku. Med nagrajenci so še novinarji Večera Blaž Petkovič, portala Siol.net Primož Cirman in Vesna Vuković ter ekipi oddaje Globus in projekta Dejstva na POP TV.