Mediji 23.11.2018 9:34

Ministrstvo za kulturo objavilo natečaj za medijskega inšpektorja

Ljubljana, 23. novembra - Ministrstvo za kulturo je danes objavilo natečaj za zasedbo delovnega mesta inšpektorja svetnika za področje medijev po tistem, ko je v začetku meseca medijska inšpektorica Sandra Vesel dala odpoved delovnega razmerja in odhaja s koncem januarja. Rok za prijavo na delovno mesto je osem dni.

Kandidati morajo med drugim poleg splošnih pogojev, ki jih določajo predpisi s področja delovnega prava, imeti končano najmanj sedmo stopnjo izobrazbe, opravljen strokovni izpit za inšpektorja in šest let delovnih izkušenj.

Poleg tega ne sme biti zoper kandidata vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se ga preganja po uradni dolžnosti, tudi pravnomočno obsojeni ne smejo biti zaradi slednjega, je razvidno v danes objavljenem natečaju na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Veselova je namreč 5. novembra podala odpoved delovnega razmerja, vse do konca januarja pa bo opravljala svoje delo.

Prejšnji teden so na ministrstvu za kulturo pojasnili, da je od petih inšpektorjev, zaposlenih na inšpektoratu za kulturo in medije, en pristojen za področje medijev. Tedaj so na ministrstvu pojasnili tudi, da bi si želeli več inšpektorjev za to področje, saj je obremenitev velika, in da si bodo še naprej prizadevali za kadrovsko okrepitev inšpektorata.