Podjetja 14.11.2018 19:04

Najboljši spletni trgovini v 2018 sta gizzmo.si in hajdi.si

Ljubljana, 14. novembra - Na konferenci Ecommerce Day 2018 so danes podelili 23 nagrad za odličnost spletne prodaje. Naslov najboljših spletnih trgovin sta si prislužili trgovini gizzmo.si in hajdi.si, prva med velikimi in druga med manjšimi spletnimi trgovci, so sporočili organizatorji tekmovanja. Kupci so medtem za najboljšo spletno trgovino izbrali natis-shop.com.

V letošnji izbor je bilo prijavljenih 150 spletnih trgovin, poleg mednarodne strokovne komisije pa jih je ocenilo 25.262 spletnih kupcev. Predsednica strokovne komisije izbora Spletni trgovec leta Jelena Rašula je povedala, da so letošnji tekmovalci presegli pričakovanja.

"V sedmih letih organizacije tekmovanja Spletni trgovec leta se je kakovost prijavljenih spletnih trgovin neizmerno izboljšala. Veseli nas, da tekmovalci upoštevajo napotke strokovne komisije in podatke iz poročila, ki ga prejmejo po zaključeni oceni ter nenehno stremijo k izboljšavam," je še dodala.

Tekmovanje spletni trgovec leta sicer poteka v organizaciji Shopper's Mind Slovenija in podjetja Ceneje. Na letošnjem sta nagrado za najboljši trgovini odnesli gizzmo.si in hajdi.si.

Mirnes Jusufović iz spletne trgovine gizzmo.si je zmago pripisal "nenehnemu in pravočasnemu vlaganju v kakovostne izdelke in lastne blagovne znamke". Od konkurentov se po njegovi oceni ločijo predvsem zaradi garancije zadovoljstva kupcev. "Vsaki morebitni slabi nakupni izkušnji se posvetimo individualno in naredimo vse, da jo preobrazimo v dobro," je dodal.

Hajdi Korošec Jazbinšek iz trgovine hajdi.si pa je izpostavila, da je prodaja preko spleta ključna, "če želiš v današnji sodobni ekonomiji uspešno poslovati". Ob tem je še poudarila, da sta želja in nuja po nenehnem izobraževanju, ena izmed glavnih dejavnikov, ki zagotavljata uspeh.